aşık olmanın tam zamanı*

İncesaz'ın 6 Kalbimdeki Deniz albümü çıkalı bir kaç ay oldu, hala "iki eylül şarkıları"na yaklaşamadıklarını düşünsem de bu da yine keyifli bir albüm, aylardır da kulaklarımdan eksik olmuyordu dün nihayet canlı dinleme fırsatım oldu yine Oyun Atölyesi'nde yine albümün ilk konserinde.


İlk yarı enstrümentaldi eskilerden çok çaldılar iki üç şarkı da yeni albümden çaldılar, benim hatırlayabildiklerim Kar ve Damat Havası oldu. Eskilerden de Eski Nisan. Hatta ilk şarkıda sadece Cengiz Onural, Murat Aydemir ve Derya Türkan vardı, yıllar önce beraber otururlarken çaldıkları ilk şarkıyı “Bakın İncesaz 001 budur, bu proje böyle doğmuştur.” diyerek bizi mest ettiler, şarkı bittikten sonra diğerleri geldi. İkinci yarıda Kalbimdeki Deniz’deki solistler vardı Bora Ebeoğlu’yla Dilek Türkan. Dilek Türkan’ın sesi albümdekinden güzelmiş canlı dinlerken daha çok hoşuma gitti ama “Çok Aşığın Var Diyorlar”ı söylerken pek içime sinmedi, Melihat Gülses’i aradı inatla kulaklarım. İkinci yarıda da eskilerden çaldılar, Çok Aşığın Var Diyorlar’dan başka Mazi Kalbimde’yi ve Ateşli Gözlerin’i dinleyebildim canlı.


Bu konserden sonra da İncesaz'ı Melihat Gülses'le dinleyebilme arzusu ve sadece eylül şarkıları'ndan oluşan bir konser isteği doldu yine içime. Oysa bu konser de çok keyifliydi ve konserden çıktığımızda iki buçuk saat geçmiş bitmişti.

Not: Konser boyunca bir kaç fotoğraf çekmeme izin verdiler, tamamı şuradan görülebiliyor.


İncesaz - 6 Kalbimdeki Deniz

Gitar: Cengiz Onural
Kanun: Taner Sayacıoğlu
Bas Gitar: Akın Aral
Tanbur: Murat Aydemir
Klasik Kemençe: Derya Türkan
Vurmalı Çalgılar: Türker Çolak
Lavta: Murat Aydemir

Solist: Bora Ebeoğlu
Solist: Dilek Türkan

*albümdeki "tam zamanı" adlı şarkıdan alıntı,
"...
ne yarın ne dün olur ille bugün
aşık olmanın tam zamanı
..."

No comments:

Post a Comment